måndag 21 juli 2008

Al Volt, Riva del Garda Italien

Testad 21 juli.

Italien, Italien och detta Italien. Italien har utmärkta förutsättningar med goda råvaror och ett geniunt intresse för mat. Det som förbryllar mig är varför man inte ser till att utveckla maten. Varför envisas man med att köra "samma" stuk århundrade efter århundrade. Penne al arrabiata kan man ju nu. Äta 5 rätter av varmrättstorlek tills man blir I-lands mätt an man ju också, men utan att förstå varför det skall vara så.

Riva del Garda är en lite pärla vid Gardasjöns norra strand och den "bästa" krogen i stan är Al Volt. Inredningen går i rött med vita virkade dukar, röda glas och en orige i puttinuttighet som fick en nästan att få för mycket.

Men maten var det bara ett fel på, alldeles för stora portioner. Pumpasoppan var krämig men kanske lite söt (jag gillar ju inte pumpa själv). Näst godast var en gigantisk tortellini med en smaskig fyllning av tonfisk och grönsaker. Som secondo kom en stekt ryggbiff från kalv. Köttet var så gott, så perfekt grilllat så fuländat men oj så stor bit. Ost & dessert, inget anmärkningsvärt men över lag en mycket trevlig middag. Maten gick blott på 40 € per person och det får nog anses vara ett fynd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar