fredag 2 oktober 2009

Bloom, Malmö

Testad för femtiotolfte gången 2009-10-02. Extremt mkt arbete och ångest har hindrat mig från att skriva tidigare (se nedan).


Bröllopsdagar firas bäst på krog om du frågar mig och Bloom är ju en restaurang som ligger mig varmt om hjärtat. Ebbe huserar inte längre i köket vilket har fått köket att ändra stil. Vi testade tapas och afternoon tea i somras och var ju exalterade.


Vi måste prova matsalen. Sagt och gjort. Mat blev det.


Stilen har helt klart förändrats, från Ebbes extremt minimala och tydliga stil så har man tagit ett steg mot det "klassiska (lite mer plottriga)".


MEN...


Man har som tur var inte blivit plottrig :) För oss som har mat ADHD så är det mat med lite mer utmaning, precis i ovankanten av komfortzonen.


Kvalitén är oklanderlig. Råvarorna är nog inte riktigt av samma "perversa" high end stil utan bara "helt vanligt skitbra" :)


För första gången i mitt liv har jag ett seriöst problem att bestämma vilken rätt som var bäst. Det brukar vara enkelt, men det enda som var enkelt var vilken jag gillade minst..


Detta ger mig en smula ångest, för det SKALL vara enkelt. Antingen är man en hummer-, mussel-, ox, kalv-kille och när det kommer på bordet så är saken biff.


Men inte längre.


Squids, pilgrimsmussla och couscous sallad (min "minsta favorit").


Kungskrabba med kaviar, senapsglass och tomatbröd (kanske en favorit?)


Dorado med saffransgnocci och gurka


Grissida med pumpa


Duva med risotto


Ost


Chokladfondant, cocossorbet och annanas parfait


*suck*


Osten räknas ju bort men krabban, grisen, doradon och duvan gör mitt liv svårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar