fredag 1 juni 2007

Edsbacka Krog, Sollentuna

Sollentunavägen 220
Sollentuna.

Tel 08-96 33 00
http://www.edsbackakrog.se/

Testad 2005, två stjärnor i Guide Rouge.

Sveriges första krog med två stjärnor! Skandinaviens tredje. Hur kan det sluta?

Spänd förväntan, mitt i vintern, snörusk och kallt, bara nån vecka innan jul. För mig så hade det varit helgerån att äta julbord även om det nu säkert är av högsta klass. Men, här är det avsmakningsmeny som gäller.

Christer Lingström har verkligen förvaltat Edsbacka väl. Lokalen är smakfull, lite sval, med knarrande golv, varm belysning från stearinljus, vackra dukar och en utsikt som är som ett Carl Larsson vykort.

En avsmakningsmeny på 7-8 rätter var en väl komponerad middag, rätterna kom i rätt ordning smakmässigt, alla hade passande viner och presentationen var oklanderlig. Servicen var oklanderlig.

Det enda minuset jag kan uppbringa är fascinationen för "variation" av lamm eller pilgrimmsmussla. Inte för att något av det var dåligt, men jag är av den karaktären att en rätt blir ju bäst och en blir sämst, även om den sämsta är fantastiskt god.

Lagom till kaffet kom pralinflickan som hade en extrem samling goda praliner, tyvärr ville hon inte lämna brickan vid bordet. Synd. Men å andra sidan så fick jag en hel påse med hemlagat julgodis som räckte i två dagar :) Sann glädje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar