måndag 1 juni 2009

F12, Stockholm

En stjärna i Guide Rouge.

Ärligt talat så var jag kluven inför besöket. F12 som är stjärnan i Melkers krogimperium. Skeptisimen kommer ju ifrån dels att det överhvudutaget finns ett imperium och att det känns lite utstuderat och inte helt hjärtligt. Detta präglas nog från besöken på Grill och Rouge.

Jag hade förväntat mig en lite plåttrig upplevelse med mycket pyssel om show off.

Men man kan ju ha fel och glädjande nog så hade jag nog det.

Menyn var minimalistisk, vacker och mycket välkomponerad...

-BASKISK ANKLEVER, 10ST KRYDDOR med glasrabarber och sockerstekt brioche
Hade nog föredragit lite mindre rabarber och mer lever...


-POCHERAT SANDÖÄGG med bockhornsklöver, oscietrecaviar och blomkålsmajonnäs
En av mina favoriter, lågtempat på 64 grader (däromkring), fin ton från blomkålen


-BLÄCKFISK X 2 terrin och ragu med ingefära och korianderfrön
Spännande sätt att göra bläckfisk på, imponerande att få terrinen att hålla ihop


-OXSVANSRAVIOLI & CONSOMMÉ med svart tryffel och kanderade timjansfrön
Min absoluta favorit, raviolin var fantastisk.

-MARINERADE NORSKA PILGRIMSMUSSLOR med havsemulsion, algbröd och sojapärlor

En tråkig variant rent, pilgrimsusslan är så god i sig att den inte behöver "fördärvas" av havssmaken

-RÖDING FRÅN JÄMTLAND med saltkokt isbergsallad och strävsarepta
Perfekt tillagad och trevligt inslag med salladen.

-HELSTEKT RINGDUVA & VERBENA med silverlöksvinäger, jordmandel och glaserade fikon

Jag hatar fikon men den lättrökta duvan och såsen... ojojoj.


-VEIGADARTE & HONUNGSVATTEN getmjölksfärskost med päron och pollen
Tyvärr helt ointressant.

-FRUSEN GOTLANDSMOROT med vanilj och brödkryddor
Trevlig smakrensare.


-CHOKLAD & ROSTAT KAFFE med blodapelsin
Kaffeglassen var lysande och chokladen var ju perfekt.


-FÅRMJÖLKSYOGHURT med dinkelmüsli och nypon

Fräsch och pikant samk med en müsli som verkigen satte pricken över i'et.

Så summa summarum så var det ett väldigt uppskattat besök, går gärna dig igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar