fredag 7 maj 2010

The Fat Duck, Bray

Testad 7/5. 3 * i Guide Rouge, plats 3 på world fifty best 2010.

Skall man bara gå på en restaurang i sitt liv så är det The Fat Duck. I den pittoreska byn Bray utanför Maidenhead utanför London ligger en liten krog i ett väldigt anspråkslöst hus.

Men där slutar det anspråkslösa, väl innanför dörren så träder man in i en värld som inte liknar något annat. Avspänt, lugnt, nyfiket, äkta och hjärtligt. På frågan hur kommer det sig att ni kommer hit så svarade vi matresa. Åååhh sken hovmästaren upp, är det okej om vi stoppar in några rätter som inte finns på menyn för att visa vår spännvidd? Ja vad skall man svara....

Sen började äventyret.

Pallet cleanser av äggvita, vodka, lime. Skummat i sifon, frusen i kväve och äts i ett nafs med tillhörande rökpuff ur näsan. Lite limeparfym puffades ut över huvudet.

Maten var så vacker, så fulländad, så god, så komplett i alla sinnen. Sound of the se både äts och lyssnas på. Jelly of quail ackompanjeras av rykande mossa.

Det som var fascinerande var att all mat var så otroligt god och att ingen rätt var "konstig bara för att vi kan" utan hade naturliga, rena och mycket balanserade smaker.

Är det någon kokbok man skall köpa så är det the fat duck cook book.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar