lördag 12 juli 2008

Grand Hotel, Lund

Gästspel med Carlos Gomez.

För att citera Grand Hotells hemsida "Puertorican-amerikanske Carlos Gomez bjuder på heta smaker från amerikanska stater som värmer ända in i själen."

Det låter bra, det låter trevligt. Jag älskar cajun och creol mat. Färgglad, mångfacetterad, smakrik och en härlig mix av vilka råvaror som fanns tillgängliga.

Här fanns cevicher, gumbo, höna och skaldjur i alla former.

Grands matsal och "bar" gambrinius har en fantastisk möjlighet att vara ett alldeles lysande ställe och i egenskap av logistikexpert så bedömmer jag alla lokaler i hur man har nyttjat lokalens egenskaper. Här har man gjort några misstag. Tex bordsservering vid fönstret och lounge mellan detta och baren. Någon har fått idén att tränga in så många bord som det bara går vilket gör att om man sitter där vi satt så kommer du i praktiken varken in eller ut. Att behöva avnjuta en middag sittandes på "konferansrumsstolar" är bara pinsamt.

Nåväl.

Grand har en så kallad vinbar, man laddar sitt kort och man köper olika sorters vin. Fin tanke men så fel det kan bli. Vid våra tre försök att använda den så: Tog 2 flaskor slut och en gång så bara "hängde" sig den. Vid varje fel så måste en "specialist" tillkallas som skall dona och pyssla. Jag bara blir så irriterad.

Nåväl, till maten.

Helt plötsligt kommer maten in.

Gumbo är en grönsaksstuvning med en massa skaldjur. Det är inte den vackraste av rätter men okej, det går.

Min gumbo var kall och hade "skinn" över hela portionen. Helt oacceptabelt. Marias krabbröra var ljummen och seg.

Så båda förrätterna skickades tillbaka. Försök två var åtminstone korrekt tillagat men hade inget av dom egenskaperna jag hade hoppats på.

En stund senare kommer varmrätterna. Vi såg dom faktiskt tre gånger. Den snurriga servitrisen hade oerhörda problem att hitta bord x så hon gick varv efter varv. Sen lämnades de över till någon annan som hittade oss på endast ett varv! Helt makalöst.

Vad som är mer makalöst är att dom har mage att servera kall mat med skinn igen!!

Den unge servitören tittade lite klentroget och tog min tallrik, men Marias togs inte tillbaka. Efter en stund kom självaste hovmästaren med min portion och då förklarade vi hur traumatisk denna matupplevelse hade varit. Vi valde då att skicka tillbaka maten, betala och gå. Vi fick erbjudandet at kompenseras med "en kopp kaffe"...

Skandalöst. Mitt första "traumatic culinary experience". Puhh...

Snabb avfärd till Malmö och hitta en ny restaurang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar