måndag 25 maj 2009

Grill, Stockholm

Grill är ju en av Melker Anderssons kassakor i sitt stinna imperium.

För av någon anledning är det packat med folk, rätt höga priser och sannolikt relativt billig personal. Inredningen går som någon korsning mellan Rouge och Koh Pah Nang. Menyn är väldigt omfattande och hade ju även riktiga godbitar på menyn. Wagyu biff . Det rankas som det godaste köttet i världen och dåfår man väl prova det.

Beställde den så klart bleu, för sådant kött skall serveras bleu.

Efter 30 minuter (vilket aviserades på menyn) kommer en perfekt grillad köttbit, exakt bleu. Men KALL!!!!! Fucking KALL i mitten!

Ut i köket igen. Åter "snabb tempad" vad innebär det? Mikrovågsugn?

Nåväl, köttet lever upp till alla förväntningar.

Till köttet serverades en bearnaisesås (som var fantastisk), en ceasarsallad som var mer sallad än ceasar och pommes château som var.... KATASTROF!

Inte att dom inte tillagas enligt hur grill vill ha dom, men så GÖR MAN INTE!

För er som undrar hur pommes frites skall lagas så rekommenderas varmt kokboken In search for perfection där mästerkocken Heston Blumenthal förklar hur det skall gå till.

Nåja. Jag kan bara gratulera Melker till en kassako, men jag hade nog varit lite bekymmrad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar