fredag 10 oktober 2008

La Sucursal, Valencia, Spanien

Testad 10/10, en stjärna i Guide Rouge.

Äntligen! En minimalistisk restaurang som inte heter Bloom (även om nu Bon Lloc klassades som minimalistisk)! Fantastiskt! Dessutom i Spanien. Detta land, detta märkliga matland.

Detta land som har världens sämsta vardagsmat (hårt, jag vet men det finns "inga" influenser från annan matkultur utan man sitter där med sina squids, ablondigas, korvar osv) MEN som kan ha världens roligaste fine dining. Helt plötsligt så skojjar man till maten hur mycket som helst. Omdefinierar gamla rätter eller koncept och använder sina exceptionella råvaror.

Le Sucursal i centrala Valencia är en vackert inredd stram lokal med en trevlig servis och komplett vinlista (även om endast 1 vin serveras på glas (uselt)) och en vattenlista som fick oss fundera länge och väl över vilket vatten som skulle drickas till.

Som vanligt inleds middagen med lite smaskiga snacks, parmesanflarn, bloody marys i cocktailtomater och en amuse bouche i form av mussla i en buljong och skum. Mycket smaskigt.

Därefter avlöste sig rätterna.

* Fois gras mousse med morotspasta
* Ostron med bönor och buljong.
* Pocherat ägg med sparris och olivsmulor.
* Paella med minibläckfisk
* Kanin med mousse på jordärtsskocka
* Röd multe
* Lamm
* Melon med melonsorbet
* Chokladpanacotta med flarn och apelsinsmulor

Det som slår mig är renheten i smakerna. Ostronet smakar som halva medelhavet, kaninen smakar kanin och lammet smakar mer lamm än nått annat. Alla rätter var vackra, smakfullt komponerade även om alla smaker inte föll oss i smaken. Jordärtsskocksmoussen var lite väl stabbig men välsmakande.

Paellan gav upprättelse till Spansk klassisk mat, kaninen var jättegod men chokladen! Herregud! Det var den godaste chokladdesserten alla kategorier, någonsinn. Helt fantastiskt. Allt till det facila priset av 70€! Vilket fynd!

Nu kommer jag att omdefiniera några av rätterna med min touch, mina råvaror och lite annan presentation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar