tisdag 30 oktober 2007

Lemongrass, Malmö

Grynbodgatan 9
211 33 malmö
tel: +46 (0)40 30 69 79
fax: +46 (0)40 30 69 78
info@lemongrass.se

Asian fusion cooking skall det bjudas på. Jag vet inte riktigt vad dom egentligen menar, är det att maten är en salig blandning av all asiatisk mat eller vad? Faktum är att då reser jag helre till tex Singapore och får det så uppdelat det bara går. Där finns ju inte kinamat utan kantonesiskt, mandarin, schezuan osv.

Lokalen är dämpad och inbjudande, krogen är väldigt välbesökt och priserna väldigt överkomliga. Menyn lång och spretig så vi föll ju för avsmakningsmenyn. Eller som någon som kommenterade lemongrass på alltommalmo.se "fyra små rätter". Det trista med fyra små rätter samtidigt är att det blir ett väldans pysslande, helt omöjligt att få ett tema eller ens något gemensamt. Gyozan var outstanding men laxen i avokado och ingefära var platt. Satayspett är nog asiatisk mat's mest överskattade rätt och en hårt friterad räkbit i sesamfrön var väl god.

Varmrätterna serverades i par anka i sojasås och friterade biffstrimlor. Ankan var jättegod men kocken kunde gott och väl skurit genom hela biten, skall man äta med pinnar så skall man kunna plocka upp småbitar. Så är det bara. Friterad biff såg ut som katternas gummipinnes godis dränkt i frityrsmet och friterat hårt... Jag är fortfarande osäker på om det verkligen var någon biff i det.

Desserten kändes haffsig. Choklad på tre vis. Moussen var klumpig, glassen var isig och den varma bakelsen var god.

Så intrycket som sådant.. tja.. trevligt, mysigt, alert och trevlig personal, snabb service, trots kritiken goda smaker och väl balanserade sådana. Men man behöver ju definitivt inte skynda sig tillbaka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar