lördag 29 mars 2008

Malmö Opera Grill, Malmö

Testad 29/3.

Malmö Opera Grill är ett välkommet nytillskott. Jag kan inte minnas att det har varit restaurangverksamhet i den lokalen under mina år i Malmö.

Vän av funktionalism, öppna ytor, mycket fönster, mycket sten, lite trä och en rymd som inte verkar finnas längre.

Hursomhelst, nu har det öppnat en krog och vi beslöt oss att gå dit. Inredningen är precis så varm, inbjudande och mysig som den kan vara. Vi inledde med lite Lanois champagne och började läsa meny. Helt hopplöst. Hur svårt kan det vara att från 5 förrätter och 5 varmrätter välja vad man skall äta?

Men faktum är att det var svårt, svårt för att allt var inbjudande och lockande. Skånsk touch med fransk finess är väl bästa beskrivningen. In kom en god terrin på ål och kalvbräss, äggröra med tryffel och en tartar på bäckröding med lite alla möjliga godsaker. Till varmrätt en revingehedko och en lammlägg. Stora ordentliga portioner, väl tillagat, trevliga smakkombinationer.

Desserterna är gjorda av Jan Hed. Vilket är ju förvisso ett kvalitetstecken. Men två saker blir som konsekvens. Eftersom herr Hed är vår störste och flitigaste producent av kokböcker så är det inga "unika" saker som serveras. Min "choklad" dessert var den jag lagade till nyår. Lägg därtill att för att göra överdåd så fick man även en macaron och ett chokladkokt päron. Det blev helt enkelt för mycket. Alldeles för mycket. Men lite kaffe och lagrad rom så blev läget lite bättre.

Ett av dom trevligaste tillskotten till Malmös krogliv, utan tvekan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar