lördag 25 juli 2009

Masa, San Francisco

Masa, en stjärna i guide rouge.

642 Bush Street

San Francisco


Masa är en av få krogar som kör med avsmakningsmenyer, uppe i det fashionabla Nob Hill.


Lokalen är ljuvligt sober, i toner av mörkbrunt och grått. Dämpad miljö, mycket glas, tyg och vacker konst. För första gången på en vecka fick jag dricka champagne, ett pluss :) Masa har en 5 rätters och en 9 rätters avsmakningsmeny, men man har möjligheten att välja vilken av 1-3 rätter som skall serveras till varje rätt. Svårt, knöligt, ger många valmöjligheter och skapar mer känslan "här får du som du vill men tro inte att vi har tänkt till...". Lite synd. Jag valde 5 rätters för 9an gick på 125 USD+100 USD till vinpaketet, det visade sig vara ett klokt val. Överraskande nog kom det tre amouse bouchéer före middagen. En ljuvlig tomatsoppa, en intetsägande gelé och en liten rökt fisk. Soppan och fisken var perfekt tillagade och vacker upplagda.

Därefter åts lax som är så tråkig som lax alltid blir till fine dining. Därefter marulk med bondbönor som var kanongod. Till sist duva... Denna duva... Rätt stor portion så jag var glad att det inte blev en 9a.... Sorbet och till sist en chokladbakelse med frukt (jag är svag för choklad så ojoj).


Slutsatsen är att det var en trevlig, mycket god middag, häftig och bra vinlista och även mkt bra på glas. Drack en Nebbiolo från Au Bon Climat som var ruskig :) Det var tvunget att bli flera glas....


Väl värt ett besök men behöva välja rätter så var inte helt i min stil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar