lördag 23 augusti 2008

Operakällaren, Stockholm

Testad 23/8. En stjärna i Guide Rouge.

Jag inser helt plöstsligt att det faktiskt finns krogar som är någon sorts mix av klassisk och minimalistisk. Avsmakningsmenyn som presenterades innehöll såväl väldigt stilrena och minimalistiska anrättningar som rätt så plottriga varianter även om det kanske inte är av "Wendel komplexitet".

Menyn bestod av:

* Dashibuljong med krämig potatispuré och Clavisiuskaviar
Helt fantastisk rolig, härlig sälta och krydda på buljongen och potatisen var ju perfekt!

* Terökt, gulfenad tonfiskfilé med Aonorikryddor, blodgrape och pikant kimchisallad
Godkänd, just kimchi och blodgrape är för mig en tråkig kombination, bittert+bittert. Ingen höjdare.

* Linguinepasta från Rustichella d’Abruzzo med kamchatkakrabba, skaldjurssås, bläckfisk och blåmusslor serveras med avokadoglass i krabbgelé
Perfekt kokt pasta och alla skaldjur var i perfekt tillagning. Smaskig och krämig.

* Confit på uerfilé med havskräfta och rispapper, salsa verdeterrin, vit sparris och
rättiksnudlar med rostad tomatsås
Trevlig rätt, lite väl "gelatinös" salsa verdeterrin kanske, men uern var prima.

* Bräserad oxkind med soja- och mangoreduktion, polentaskum, oxmärg och grönsakstoast med sötsur tomat
Kvällens bästa rätt, alla kategorier.

* Helstekt vårkyckling med stjärnanissky, kronärtskocksterrin och sparrissallad
Kvällens näst bästa rätt, dessutom lite trevligt oväntat att ha med kyckling.

* Crème av Chaourceost med krispig sallad och sultanrussinglass
Ost och russinglas var oväntat men väldigt gott, som tur var inte hela russin i glassen.

* Nyponbavaroise med rabarber, kanelskum och grön kardemummaglass
Vackert presenterad och god glass men jag... hatar nypon.

* Små förbjudna frestelser
Goda, trevliga, men förbjudna? Icke... :)

Otroligt vacker och anrik matsal, bra alert och korrekt servis. Kanske lite stiff, eftersom jag själv är lite skämtsam av mig vilket inte riktigt alltid gick hem...

Men hit skall det gås igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar