tisdag 19 januari 2010

Vendel

Testad 19/1 2010.


Vendel har tagit steget! Från "ambitiöst plottrig" till "lite mer experimentell".


Lite galna korsningar (pinot gris som smakar badboll, kalvlägg, kronärtskocka och fois gras pärlor (kalla!)) och lite skojjiga rykande saker.


Finanskrisen har säkert slagit hårt mot krogar och vendel har halva priset på tisdagar-fredagar. Att få avnjuta en måltid på den kvalitetsnivån med den precisionen för en spottstyver är en ära.


Anna Johansson (känd från årets kock och något gourmétnummer) ser till att precisionen är total och smakerna är precis där dom skall vara.


Det var mycket gott. Vildsvinsfilé med korv, torsk med gulbeta, öring med gurka, kalvlägg :)


Kalvläggen under en tunn gelé med dessa djupfrysta (kväve?) kulor av fois gras åt sig till en topp 5 plats av mitt livs bästa rätt :)


Magiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar