lördag 12 juli 2008

Wendel Ales Stenar, Kåseberga

Testat 2008-07-12

Herr Wendel har ju nu ett litet krogimperium i Skåne. Wendel at Sturehof och Mötesplats Österlen är ju två pärlor av hög klass. Att smälla upp en grill nere vid havet i Kåseberga verkar ju spännande. Att ha grilltema med twist och på lokala råvaror kan ju bara bli en succé, eller?

Menyn var precis enligt förväntningarna, SOS och ryggbiff beställdes till mig, vi var ett stort sällskap så flertalet av rätterna provades.

In kom i alla fall min sill. Tre sorter, med kavring, ost och sås. Jag förstår inte varför man måste komplicera till det hela och ha en tallrik med bröd/ost och tre separata burkar med små sillbitar i. Jodå, det är varcker och puttinuttigt men synnerligen opraktiskt och dessutom helt meningslöst när det bara skapar förseningar i servisen. Lägg därtill att kvällens servis lyckades blanda ihop alla beställningar, var tvungen att komma ut flera gånger och kontrollera att allt hade uppfattats korrekt.

Nåväl. Efter en lång paus så kommer helt plötsligt köttet! Döm till min förvåning att varken rödvin eller tillbehören (som visade sig vara kalla) inte hade serverats innan. Det varma köttet blev ju kallt i väntan på tillbehören. Hur i hela fridens namn har man tänkt till här? Dessutom så hade alla köttbitarna blandats ihop så alla fick sitt stekt på fel sätt. Ingen av köttbitarna var bleu som jag hade beställt. Lite snutigt svarade servitören att den är ju blodig. Blodig ja, blodig=sanjang, inte bleu, det är före blodig *suck*. Till slut kom ju de kalla tillbehören som alla var väldigt goda men varför inte servera dem före maten?

Hur kan man bara tänka så fel? Notera att krogen var ju inte fullbokad eller så, de borde kunnat reda ut det. Att behöva betala 225 kr för en ryggbiff i samma storkek som man kan ta i en tugga när man går på Texas Longhorn i Stockholm känns snålt, ruggigt snålt.

Jag förstår inte att Wendel vågar vimsa till det på det här viset. Men men.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar