torsdag 26 maj 2011

Allmänna galleriet, Stockholm

Testad 13/5.

Allmänna galleriet har på kort tid blivit ett hajpat köttempel.
Krogen är "helt rätt" i tiden, superstylad, stor, troget sitt koncept och med en rå känsla som passar väl med den menyn som serveras.

Efter en tur i den mikroskopiska hissen så möts man sv en köttkyl där godbitarna hänger på mörning. Köttet flankeras av vinkylar.
Baren är stor och karg, ruffa ståbord av nästan långbordskaraktär. Men det är ju å andra sidan inte drinkarna man går dit för.

Väl till bords så börjar ju det delikata problemet med att bestämma kött. Här finns flera läckerbitar att välja på. Det som jag tycker är lite tråkigt är att det är bestämt vad som serveras med vad. Som bearnaisefantast så var det synd att hänvisas till stuvad spenat, något som ger mig ångest sen skolan.
Nu visade det sig att stuvad spenat var väldigt gott, men ändå. Jag gillar valfrihet. Porterhousesteken var perfekt tillagad och väldigt god.
Till detta avnjöts ett prioratovin. Tråkigt att se var att 295 kr på bolaget går för 995 på krogen....
Men det är väl tyvärr det som lägger sig som en våt filt över hela restaurangen. Istället för att vara en intim köttkrog med stram inredning så har det blivit en fabrik, med massproduktion, hysteriska påslag (åtminstone på vinet) med tight schema, för varje stol skall väl omsättas tre gånger per kväll. Får man bara tag på bra kött så kan man ju tillaga det ruggigt bra själv.


- Christian Lundsson - most likely in transit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar