torsdag 26 maj 2011

F12

En stjärna i guide rouge. Testad 14/5.

Jag har under många år varit lite skeptisk mot herrar Andersson & Coyet. Att driva restauranggrupper och försöks göra en industri av fine dining brukar inte gå så bra. Titta på alain ducasse som står för en av livets mer avslagna krogupplevelser.

Till historien är ju att jag besökt såväl grill (där köttet åkte tillbaka) och rouge (som nog hade varit mer passande för en romantisk middag än en jobbmiddag för fyra herrar). F12 besöktes under krogkrisen där klan kunde äta två, betala för en.

Så med viss skeptisism klev vi in i matsalen.
Men jag erkänner gärna mina misstag och fördomar :)

Middagen överträffade alla förväntningar (med råge). Servisen är ung, alert, närvarande, påläst och väldigt interaktiv (det var ju alltid något som skulle läggas upp, hällas på eller så vid bordet).

Maten var vacker, god och välsmakande. Just senvåren när primörerna kommer är ju en underbar tid. Ärtor, morötter med hummer, lax med Björk, vildsparris, strömming... Ja läckerheterna avlöste varandra. Smakerna var rena, tydliga och mycket väl harmoniserande. Uppläggningen var enkel utan att bli tråkig men inte heller för pysslig. Allt var rakt igenom bra. Enda frågetecknet var getostglassen, men det är ju klart, jag gillar ju inte getost nämnvärt. Men rabarberte och jordgubbslglassen efteråt kompenserade ju väl för det.

Toppen, super och underbart. Men så märkligt att folk går dit och äter a'la carte.

- Christian Lundsson - most likely in transit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar