lördag 9 juli 2011

La Casita Malmö

La Casita är nog en av Malmös äldsta restauranger, lite undanskymd på Stora Nygatan men jag minns den från när jag flyttade till Malmö för över 20 år sen. På senare år så har det lunchats en del på den och man är "tung" på svensk husmanskost (!). Men nu blev det dags för en middag.

Vid första anblicken så verkar krogen vara en kandidat för "kniven mot strupen" eller kockakuten eller vad de nu heter. Inredningen är lite out-of-style och matsalen skulle nog inte må dåligt av en uppfräschning. Menyn kom i fuskläderomslag och känslan andades 80-90 tal.

Men där tog det slut. En liten men spänstig vinlista, där man får intressanta och mycket prisvärda viner med lite bett i. Maten levde väl upp till våra (nu uppskruvade) förväntningar.
Oxfilé som var mör och smakrik med murklor och potatisgratäng modell krämig. Desserten var mer innovativ och in kom en crepes "suzette" fast med rabarberkompott och en hemgjord glass.

Jag måste nog erkänna att jag blev överraskad, hade inte förväntat mig såpass vällagad, prisvärd och med en liten innovativ touch från en "kvarterskrog" som la casita, men en sak är säker, jag går mer än gärna tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar