fredag 26 augusti 2011

Matbaren, Stockholm

Matbaren av Matthias Dahlgren på Grand Hotel

Matbaren är MD's lite enklare koncept. I en sidolokal på hotellet med egen entre och inredning i stil med högfjällsstuga (mycket trä, enkla stolar och den nya sortens bistrokänsla med "trälådor", menyer som papperstabletter osv).

Konceptet är enkelt, en hel drös med rätter som alla är så små att man måste ha minst en till. Till lunch finns även en form av lunchrätt som är lite större men inte tillräckligt för en lunchrätt.

Biffsallad med blomkål. En märklig rätt, men gott kött, god vinaigrette till salladen och små hårda blomkålar. Men det har ju min fru berättat att det är jättegott :)

Desserten var lite mer fine dining. En chokladfondant med glass och ett knäckflarn, synnerligen vällagad och välsmakande, även om just den vilda chokladen från bolivia smakade ungefär lika bra som en något mindre vild choklad från något annat högkvalitativt chokladland.

Alert service men ärligt talat, pinnstolar med ryggstöd som var som en kockong. Det var inte riktigt min grej. Men jag gillar ju inte att vara bakom galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar